Blauwe Maandag (Nicci French)

Heey,

Dit is mijn eerste echte gelezen thriller. Ik heb dus ook één van mijn leesdoelen behaald van dit jaar dat was namelijk een thriller lezen. Ik vond het oprecht wel spannend om een thriller te gaan lezen. Fantasieboeken kunnen ook spannend zijn maar het is vaak onrealistisch met thrillers hoeft dit niet zo te zijn. Dit is echt de reden dat ik nog nooit een thriller heb opgepakt.

wp-1632237183822.jpg
Instagram

Waar gaat het boek over? (flaptekst)

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als één van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Friadas kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal de dader worden ontmaskerd?

Ik heb Blauwe maandag wel beluisterd via de bibliotheek. Dit maakte de stap om een thriller op te pakken makkelijker omdat ik het dan niet hoefde te lezen voor ik zou gaan slapen. Ik ben een echte angsthaas. Maar het boek heeft goed uitgepakt want ik wil zeker de serie verder gaan lezen.

Je leest het boek vanuit meerdere perspectieven, echt veel perspectieven. Dit vond ik soms wel lastig maar misschien kwam dat ook wel omdat ik het boek beluisterde in plaats van het te lezen. Maar we volgen het meest Frieda, ik vind het een geweldig personage ze is zo meedenkend en helpt mensen graag. Wel ben ik heel benieuwd of we in de volgende boeken meer over haar te weten komen. Na het lezen van dit boek heb ik niet echt het idee dat ik haar ken. Een ander personage die we veel volgen is Karlsson hij werkt bij de politie en lijdt te zaak van de ontvoering. Hij is een man die zijn werk belangrijk vind en al helemaal deze zaak. Hij is wel snel prikkelbaar. Ook hem hoop ik beter te leren kennen in het volgende deel. Ik zou eigenlijk graag hun persoonlijkheid beter willen leren kennen want dat miste ik een beetje. Mijn favoriete personage in het boek is toch wel Jozef, in elk gedeelte waar hij in voor komt moet ik zo om lachen.

Het verhaal is goed opgebouwd, het duurt wel even voor het spannend word. In het begin lees je al wat over een ontvoering maar daarna duurt het even voor er weer iets gebeurd in die tussentijd dacht ik wel eens lees ik wel een thriller? ik heb het letterlijk even opgezocht. Maar hoe verder je in het boek komt hoe spannender het word. Hierdoor vind ik dat het verhaal goed opgebouwd word.

Ik was helemaal verbaasd maar er zit gewoon een kaart in dit boek. Dat had ik echt niet verwacht. Het is een kaart van River Fleet die door Londen heen loopt.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 369
– Verschijndatum: mei 2011
– Uitgeverij: Anthos
– Originele titel: Blue Monday
– Vertaald door: Irving Pardoen
– Kaart inbegrepen: Ja

Dit boek was een goede opening voor de wereld van thrillers. Ik wil zeker deze serie verder gaan lezen wat betekend dat ik meer thrillers zou gaan lezen. Dus mijn leesdoel lijkt goed geslaagd te zijn. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s