Voor Wat, Hoort Wat (Sophie Kinsella)

Heey,

Sophie Kinsella is een geweldige schrijfster, ze heeft ook al veel boeken geschreven. Ik heb haar serie Shopaholic verslonden jaren geleden. Voor wat, hoort wat is het eerste boek dat ik ga lezen wat niet onder de Shopaholic serie valt.

wp-1632751801063.jpg
Instagram

Wat staat er op de flaptekst?:

Fixie Farr kan het niet laten. Dingen die scheef hangen weer echt hangen, amper zichtbare vlekken verwijderen, vrienden helpen… ze kan niet anders dan dingen fixen. Hoe zou ze anders aan haar bijnaam komen? Dus wanneer een knappe vreemdeling in een koffiezaakje vraagt of ze op zijn laptop kan letten, doet Fixie dat niet alleen maar voorkomt ze ook dat er daadwerkelijk iets mee gebeurt. Als bedankje schrijft laptopeigenaar Sebastian een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie’s jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU’s volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen het leven dat ze kent en waaraan ze gewend is en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

Ik wil een goede recensie schrijven want nu ik het boek uit heb vind ik het geweldig en zou ik een top recensie schrijven over dit boek maar in het begin van het boek was dit totaal anders. Daarom begin ik eerst met het eerste gedeelte van het boek. De eerste helft van het boek ergerde ik mij namelijk kapot aan een personage in dit boek namelijk Ryan. Ik kon hem echt niet uitstaan, dit heb ik nog nooit meegemaakt met een personage in het boek. Natuurlijk heb je wel eens een personage die je minder vind maar nooit zoiets. Ik vond daardoor het boek niet leuk en heb zelfs gedacht om te stoppen, maar gelukkig heb ik dit niet gedaan!

Want de andere helft van het boek was geweldig! Ik ga er verder niks over zeggen maar ik wilde constant door luisteren om maar te weten hoe het af zou lopen. Dat had ik trouwens nog niet gezegd ik heb Voor wat, hoort wat geluisterd via de bibliotheek. Het boek wordt voorgelezen door Barbara Sloesen.

In het boek volgen we Fixie en ik vind haar als personage geweldig. Ze heeft de gewoonte dat ze alles wil fixen en oplossen dit kan positief zijn maar ook negatief zijn. Fixie is zo zorgzaam voor iedereen wat haar een geweldig mens maakt. In het boek krijg je ook haar onzekerheden te zien en dat is er mooi in verwerkt.

De cover van dit boek past bij het verhaal. Ik kan wel zeggen dat de cover van dit boek past bij Fixie en dat is zo leuk als je het verhaal gelezen hebt. Door de achtergrond van de cover lijkt de tekst er uit te springen!

Fixie is een geweldig personage in dit verhaal!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 400
– Verschijndatum: maart 2019
– Uitgeverij: The House of Books
– Originele titel: I Owe You One
– Vertaald door: Mariette van Gelder

Een cijfer geven voor dit boek is lastig omdat mijn gevoelens voor dit boek op en neer gingen tijdens het verhaal. Daarom lijkt mij een 7 een eerlijk cijfer voor dit boek!

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s