Ottilie en de Monstermacht (Rhiannon Williams)

Heey,

Wat had ik genoten van Ottilie en de drochtenjagers, dus het maakte mij helemaal blij op Ottilie en de monstermacht op te pakken. Wat zijn dit heerlijke jeugdboeken om te lezen. Het is spannend, grappig en er zijn geweldige vriendschappen. Ook van dit deel heb ik weer genoten, Rhiannon Williams weet hoe ze een goed jeugdboek kan schrijven.

wp-1634293629120
Instagram

Waar gaat het verhaal over (flaptekst):

Ottilie is het eerste meisje dat zich ooit heeft aangesloten bij de drochtenjagers, een geheime organisatie die jacht maakt op kwaadaardige monsters. En als het aan haar ligt, zal ze niet het laatste meisje zijn.
De dreiging van de drochten neemt elke dag toe, en als de monsters zelf binnen de muren van Fort Fiori opduiken, is niemand meer veilig. Ottilie gaat voorop in de strijd en ontdekt ondertussen steeds meer over het mysterie van de drochtenjacht.
Maar zal het genoeg zijn? en wie is die mysterieuze figuur die haar vanuit de schaduwen in de gaten houdt?

Op het moment dat je begint in het tweede deel gaat het verhaal verder waar we waren gebleven. Ottilie is het eerste meisje dat jager is bij de drochtenjagers. Ze is geaccepteerd maar natuurlijk niet door iedereen. Gelukkig zijn haar vrienden door het dolle heen, zij zijn echt blij voor Ottilie. Natuurlijk is Ottilie zelf ook erg blij. In het eerste boek gebeuren er dingen die nog niet opgelost zijn. In dit deel word er steeds meer over bekend gemaakt.

Het verhaal is goed opgebouwd, wat een spanning zit er in dit verhaal. Ook de plottwisten in het verhaal zag ik echt niet aankomen. Er gebeurd van alles en hierdoor leef je zo mee met de personages. Wat ik zo mooi vind aan jeugdboeken is dat vriendschap zo belangrijk is en dat word zo goed weergegeven in deze serie.

wp-1621006209948.jpg

De hoofdpersonage Ottilie groeide veel in het eerste boek ze werd zoveel sterker. In het tweede boek groeit ze door. Ze is zorgzaam en wil helpen waar ze kan en iedereen beschermen. Ze wil het mysterie oplossen waardoor ze erg nieuwsgierig is.

Net als Ottilie en de drochtenjagers is ook dit deel voorgelezen door Dafne Holtland. Het is prettig dat het voorgelezen word door dezelfde persoon. Dafne heeft een prettige stem om naar te luisteren. De tijd van het boek is 09:03:45.

Een mooi jeugdboek met geweldige vriendschappen!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 368
– Verschijndatum: juni 2020
– Uitgeverij: Gottmer
– Orginele titel: Ottilie Colter and te Master of Monsters
– Vertaald door: Sofia Engelsman

Ik kan niet wachten om in het derde boek te beginnen. Mijn cijfer voor dit deel is een 8. Lezen jullie ook wel eens een jeugdboek?

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s