De Beer en de Nachtegaal (Katherine Arden)

Heey,

Wie houd er nu niet van sprookjes? Ik zeker wel, De Beer en de Nachtegaal is een duister en magisch sprookje voor volwassenen dat staat tenminste op de cover. Dit trekt dan gelijk mijn aandacht, het boek was te vinden in de luisterbieb dus ik besloot hem meteen te luisteren.

wp-1638201166904
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

In een dorp aan de rand van de wildernis in het noorden van Rusland, waar de ijskoude wind blaast en het altijd lijkt te sneeuwen, vertelt een oude min sprookjes over de Winterkoning. Verhalen over oude magie verboden door de kerk. Maar voor het jonge, wilde Vasja zijn het meer dan alleen verhalen. Alleen zij ziet de geesten rondom het huis die haar beschermen. Alleen zij voelt de groeiende krachten van een duistere vorm van magie in het bos…

We volgen meerdere perspectieven in dit boek, elk hoofdstuk kun je weer iemand anders volgen. Door het boek te beluisteren kan dit in het begin nog wel eens verwarrend zijn. Maar we volgen het meest Vasja en we zien haar in dit boek opgroeien. Van haar geboorte tot ergens in haar tienerjaren. Natuurlijk maken we hierdoor soms grote sprongen door de tijd. Ik vind Vasja als kind geweldig. Ze is een lief persoon dat denkt aan anderen ondanks dat mensen niet altijd aardig tegen haar doen.

Het verhaal word goed opgebouwd hierdoor duurt het even voor je door krijgt waar dit verhaal naartoe gaat. In het begin zat ik door de meerdere perspectieven er ook niet meteen in maar nadat ik iedereen wat leerde kennen verdween dit snel en werd het spannender en spannender.

IMG_20211129_165829_784

Wanneer het verhaal is afgelopen wil ik meteen in het volgende deel beginnen want ik heb zoveel onbeantwoorde vragen. Deze serie is een trilogie en de andere twee delen zijn ook al uit dus ik kan gelijk verder.

Het verhaal word voorgelezen door Ester Floor. ze kan goed bepaalde stemmen op zetten bij personages wat het fijn maakt om naar te luisteren.

Dit boek is zeker een duister en magische sprookje voor volwassenen!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 352
– Verschijndatum: maart 2019
– Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
– Originele titel: The Bear and the Nightingale
– Vertaald door: Inge Boesewinkel
– Kaarten inbegrepen: nee

Wat een heerlijk fantasie boek. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.5, nu meteen door met het luisteren van het tweede deel! Weet iemand nog een ander boek wat een sprookjesachtige setting heeft?

Liefs Nathalie

2 gedachtes over “De Beer en de Nachtegaal (Katherine Arden)

  1. Deze staat al een tijdje op mijn lijstje. Ik denk dat je Hazelwoud van Melissa Albert ook wel kan waarderen. En als je van hervertellingen van bestaande sprookjes houdt: Vergif van Jennifer Donnely.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s