Dochter van de Diepzee (Rick Riordan)

Heey,

Over de Percy Jackson serie van Rick Riordan hoor ik altijd zoveel goeds, maar zelf heb ik die boeken nog niet gelezen. Rick Riordan moet wel een goede schrijver zijn is wat ik hierdoor dacht. Nu Rick Riordan met een nieuw boek kwam genaamd Dochter van de Diepzee wilde ik graag kennis maken met zijn schrijfstijl en kijken wat iedereen zo geweldig vind aan zijn boeken. Het voordeel is dat ik niet een hele serie hoef te lezen maar gewoon één boek om kennis te maken met Ana Dakkar.

wp-1638628366230
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Ana Dakkar is eerstejaarsstudent aan de Harding-Pencroft Academie, waar leerlingen worden opgeleid tot de beste maritiem biologen, zeestrijders, navigatoren en onderwaterontdekkingsreizigers ter wereld. Ana’s ouders zijn twee jaar geleden overleden tijdens een wetenschappelijke expeditie en de enige familie die ze nog heeft, is haar broer Dev die ook student is aan de Academie. Het hoogtepunt van Ana’s schooljaar is een test in de oceaan en Ana kan alleen maar hopen dat ze deze succesvol doorstaat. Maar tijdens de busrit naar zee voltrekt zich een tragedie die ervoor zorgt dat Ana zich over heel andere dingen druk moet maken. Achtervolgd door dodelijke vijanden, sluit Ana nieuwe vriendschappen en doet ze verbluffende ontdekkingen over haar afkomst, terwijl ze als mentor van haar groep voor het eerst in haar leven op de proef wordt gesteld. Ana zal alles op alles moeten zetten om niet samen met haar klasgenoten kopje-onder te gaan.

Middle grade boeken zijn heerlijk om te lezen dus ik keek er naar uit om in dit boek te beginnen. Het voorwoord en inleiding zijn fijn om te lezen voor je begint aan het verhaal. Vooral de inleiding waar wat informatie in staat over kapitein Nemo, dit is erg handig als je hier niets over weet. 

Het verhaal is geschreven vanuit Ana Dakker. Ana is een meisje van veertien jaar oud bijna vijftien. Wat ik geweldig vind in dit boek is hoe je haar ziet veranderen. Ze word zelfverzekerder en leert zoveel nieuwe dingen. Ana is een lief, warm en betrouwbaar meisje. 

wp-1638627777206

Ik vind het een leuk verhaal maar dat is vooral door het laatste deel laten we zeggen de laatste 35 procent van het boek. Het is niet dat het verhaal traag op gang komt want er gebeurd al vrij snel heftige dingen in het boek maar daarna duurt het lang voor er meer actie komt. Ik vond het verhaal in het begin leuk genoeg om door te lezen maar ik was niet echt onder de indruk wat ik echt jammer vond maar misschien had ik te hoge verwachtingen. Maar het laatste deel van het verhaal maakt het goed. Er was actie en de vriendschap was geweldig. De vriendschap is sowieso heel het verhaal mooi weerspiegelt!

Ja de vriendschap is sterk in dit boek. Dat is één van de dingen waardoor ik het verhaal verder wilde lezen. Gelijk in het begin van het verhaal krijg je al een sterke vriendschap te zien tussen Ana en haar twee beste vriendinnen. Ondanks al hun verschillen kunnen ze goed met elkaar over weg. 

Toen ik het boek voor het eerst door bladerde zag ik een pagina met verschillende afdelingen op de Harding-Pencroft-academie. Het trok gelijk mijn aandacht want dat geeft een boek meteen pluspunten. Het is zo leuk om te kijken in welke afdeling jij als persoon het beste zou passen. Waarschijnlijk zou ik bij de Orka’s komen.

Vriendschap is mooi weerspiegeld in dit verhaal!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 368
– Verschijndatum: oktober 2021
– Uitgeverij: Best of Ya/ van Goor
– Originele titel: Daughter of the Deep
– Vertaald door: Marce Noordenbos
– Kaarten inbegrepen: nee

Mijn cijfer voor dit boek is een 7. Waarschijnlijk had ik iets te hoge verwachtingen. Toch ben ik erg benieuwd naar de Percy Jackson serie, raden jullie het aan om deze serie te lezen?

Liefs Nathalie

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar maar dit beïnvloed niet mijn mening over het boek. Graag wil ik uitgeverij Best of YA bedanken voor het recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s