Het Meisje in de Toren (Katherine Arden)

Heey,

Het Meisje in de Toren is het vervolg op De Beer en de Nachtegaal. Deze recensie dus niet lezen als je De Beer en de Nachtegaal nog wil lezen, de flaptekst van Het Meisje in de Toren geeft spoilers voor deel één. Nu ik dat gezegd heb gaan we beginnen met de recensie:

wp-1642781637000
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Vasilisa groeide op aan de rand van de Russische wildernis, waar de sneeuw zich huizenhoog ophoopte en waar er waarheid school in de sprookjes die rond het vuur werden verteld. Vasilisa’s gave om te zien wat anderen niet zien trok de aandacht van Morozko (vorst), de winterdemon uit de verhalen en samen redden zij Vasilisa’s volk van de ondergang. Maar omdat ze anders is dan de anderen, wordt ze door haar eigen mensen voor hekst uitgemaakt. Na te zijn verjaagd uit haar huis heeft Vasilisa nog maar twee opties: trouwen of het klooster in. Een onmogelijke keuze, en dus kiest ze voor avontuur. Verkleed als jongen trekt ze eropuit op haar schitterende hengst Solovey. Als Vasilisa echter een stel bandieten te slim af is, verandert alles….

De Beer en de Nachtegaal eindigt niet echt op een cliffhanger maar het prikkelde mijn nieuwsgierigheid wel genoeg dat ik meteen begon in het vervolg. Het verhaal gaat meteen verder waar we gebleven waren dus in dat opzicht was het fijn om meteen door te lezen zodat alles nog vers in mijn geheugen zat.

In het eerste deel leren we Vasja kennen van een jonge leeftijd tot haar tienerjaren. Nu gaan we meteen verder maar het is leuk om te zien hoeveel ze gegroeid is. Ze word steeds sterker en heeft een eigen wil maar is toch een heel lief persoon. In dit deel zien we Vasja verder groeien maar ook krijgt ze steeds meer verantwoordelijkheid voor de mensen die haar lief zijn. Maar ondanks dat ze groeit lees je ook dat ze nog veel kan leren. 

Deze boeken voelen zo heerlijk sprookjesachtig met een duister tintje en daar kan ik zo van genieten. Sprookjes hebben toch wat magisch. 

Net als in het vorige deel lezen we weer vanuit meerdere perspectieven. Natuurlijk lezen we het meest vanuit Vasja maar doordat we vanuit meerdere perspectieven lezen zien we het grote plaatje rondom het verhaal en snappen we beter waarom iemand iets doet. Doordat je in het eerste deel al veel personages hebt leren kennen is het niet erg dat het meerdere perspectieven zijn. Het vorige deel was het verhaal erg opbouwend en daarna kwam de spanning, maar nu zit er gelijk spanning in.

Het luisterboek is een echte aanrader!!!

Het tweede deel luistert net zo fijn weg als het eerste deel. Ook dit deel wordt weer voorgelezen door Esther Floor. Als je het boek beluisterd op normale snelheid is de speelduur 12 uur 57 minuten 52 seconden

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 384
– Verschijndatum: oktober 2018
– Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
– Originele titel: The Girl in the Tower
– Vertaald door: Inge Boesewinkel
– Kaarten inbegrepen: nee

Dit boek was echt even leuk als het eerste deel daarom geef ik ook dit deel als cijfer een 7.5. Ik ben meteen begonnen in het laatste deel De Winter van de Heks, ik ben echt benieuwd hoe het verhaal gaat eindigen. 

Liefs Nathalie

Andere recensies van Katherine Arden:
De Beer en de Nachtegaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s