Ottilie en de Welkende Wereld (Rhiannon Williams)

Heey,

Dit is het laatste deel in de serie over Ottilie. Wat zijn dit fijne jeugdboeken, je word meegesleurd in een fantasierijke wereld. Rhiannon Williams verteld het verhaal zo goed dat je het letterlijk voor je ziet afspelen als een film. Echt jammer dat dit alweer het laatste deel is. Ik ben zeker benieuwd of ze met een nieuw boek gaat komen want dan wil ik die zeker gaan lezen.

wp-1643810604992
Instagram

Waar het het verhaal over? (flaptekst)

Ottilie is samen met haar vrienden verwikkeld in een felle strijd met de drochten, de angstaanjagende monsters die de Engte bedreigen. Maar nu zijn de drochtenjagers zelf het doelwit van een vijand die nog gevaarlijker is dan de drochten. Een heks probeert de jagers één voor één in haar macht te krijgen, en dwingt ze om mee te werken aan haar boosaardige plannen. Maar wil wil de heks precies? En zal Ottilie daar op tijd achter komen?

Ottilie is zo gegroeid door alle boeken heen, ze is sterk, lief, zorgzaam, meedenkend en heeft veel moed. De vriendschappen in dit boek zijn zoals ik in mijn andere recensies al heb gezegd geweldig. Ze laten echt zien hoe belangrijk vriendschap kan zijn en hoe je door de tijd heen een goede band kan opbouwen. Dat laat Riannon goed zien in haar boek dat vriendschap er niet ineens is maar dat het langzaam groeit, maar in dit laatste deel zie je gewoon hoe sterk de vriendschappen zijn.

Ik verwachte veel van dit slotdeel de eerste twee delen waren zo goed. Ook van dit deel heb ik weer genoten en zo meegeleefd met Ottilie en al haar vrienden. Maar ik moet zeggen dat ik er er iets meer van had verwacht in de vorm van actie. Het leek op het laatst een beetje te simpel, maar het idee erachter is wel mooi. Maar daar ga ik niks over zeggen dan moet je het boek zelf lezen.

Ook dit laatste deel heb ik weer beluisterd via de bibliotheek. Het boek word weer voorgelezen door Dafne Hotland net als het vorige deel wat erg prettig is.

Dit boek laat zien hoe belangrijk vriendschap is!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 321
– Verschijndatum: oktober 2020
– Uitgeverij: Gottmer
– Originele titel: Ottilie Colter and the Withering World
– Vertaald door: Sofia Engelsman
– Kaarten inbegrepen: nee

Ik kan deze serie echt aanraden aan kinderen die een fantasierijk boek willen lezen. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.

Liefs Nathalie

Andere recensies van Rhiannon Williams:
Ottilie en de Drochtenjagers
Ottilie en de Monstermacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s