De Winter van de Heks (Katherine Arden)

Heey,

De Winter van de Heks is alweer het laatste deel van deze trilogie van Katherine Arden. Ik heb deze boeken achter elkaar door geluisterd dat is iets dat ik normaal niet doe. Vaak luister ik tussendoor even een ander boek voor ik verder ga met een serie. Maar deze serie had mij zo te pakken dat ik meteen door wilde dus dat zegt wel wat.

Deze recensie dus niet lezen als je De Beer en de Nachtegaal en Het Meisje in de Toren nog wil lezen, de flaptekst van De Winter van de Heks geeft spoilers van de eerste twee delen.

wp-1648633106520
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Het meisje kan het verschil maken… Moskou brandt, en haar inwoners zoeken naar antwoorden, vooral naar iemand die ze de schuld kunnen geven. Vasilisa, een meisje met buitengewone gaven, moet vluchten voor haar leven; ze wordt achtervolgd door zij die haar magie de schuld geven van hun tegenspoed.
Maar dan keert een wraakzuchtige demon terug, sterker dan ooit. En hij is vastbesloten de wereld in chaos te doen storten, samen met verschillende bondgenoten onder de mensen en geesten.
Het lot van de mensheid en de magische wezens die hen omringen, ligt in de handen van Vasja. Maar ze kan ze misschien niet allemaal redden.

Na het tweede deel was ik erg nieuwsgierig naar het derde deel. Het boek begint meteen met spanning er gebeurd veel wat ook te verwachten valt na het tweede deel. Het verhaal verloopt anders dan verwacht dit maakt het boek leuk. Er gebeuren dingen die je kan verwachten maar ook onvoorspelbare dingen. Het verhaal is spannend, avontuurlijk en met geweldige magische wezens. Het is een mooi slot deel van deze serie.

wp-1648133107253

In elk deel groeit Vasja, zo ook in dit deel. Ze leert nu echt iets over magie wat ze in de eerste twee delen niet echt deed. Dit was soms frustrerend omdat je als lezer vrij snel door had wat je er voor moest doen maar Vasja als personage zag dat niet. Dus ik was blij dat er eindelijk wat magie aan bod kwam. Ook lezen we weer over Vasja haar broer en zus, haar neef en bondgenoten. Net als elk ander deel word er geschreven vanuit verschillende perspectieven.

Wat ik maar zo leuk blijf vinden is de schrijfstijl van Katherine Arden. Het duistere sprookjesachtige setting is echt geweldig.

Het verhaal is spannend, avontuurlijk en met geweldige magische wezens!!!

Zoals ik al zei heb ik ook dit deel beluisterd via de bibliotheek. Ook dit deel word weer voorgelezen door Esther Floor. De luistertijd op normale snelheid is 14 uur 48 minuten en 30 seconden.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 448
– Verschijndatum: oktober 2019
– Uitgeverij: LS Amsterdam
– Originele titel: The Winter of the Witch
– Vertaald door: Inge Boesewinkel
– Kaarten inbegrepen: nee

De Winter van de Heks is een mooi afgerond verhaal. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.2.

Liefs Nathalie

Andere recensies van Katherine Arden:
De Beer en de Nachtegaal
Het Meisje in de Toren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s