Het Onzichtbare Leven van Addie LaRue (V.E. Schwab)

Heey,

Eindelijk kan ik mijn recensie schrijven voor het Onzichtbare leven van Addie LaRue. Ik heb nog nooit zo lang over een boek gedaan. Ik leg eigenlijk nooit een boek weg voor een ander boek maar dit boek heb ik meerdere keren geruild. Maar dit betekend niet dat het slecht was.

wp-1643644390571
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, maar is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.
Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.
tot ze op een dag een boekhandel binnenstapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

wp-1618318247103.jpg

Ik hou echt van goed opgebouwde verhalen waardoor ik het ook niet erg vind als het even duurt voor er wat gebeurd in het verhaal. Dit boek heeft een zeer lange opbouw in het verhaal. Elk hoofdstuk verspring je ook van tijd dus je bent in het heden en dan weer in het verleden dit zorg er ook voor dat alles langer duurt voor het verhaal echt lekker bezig is. Het duurt voor mij bijna een 200 pagina’s voor het verhaal mij te pakken heeft. Ik denk dat door de super lange opbouw van het verhaal of mensen het geweldig vinden of minder vinden. bij de eerste 200 pagina’s heb ik sowieso wel iets anders gelezen tussendoor. Het is dat ik V.E. Schwab een geweldige schrijfster vind dat ik het boek wel verder wilde lezen.

We lezen het verhaal vanuit twee perspectieven de eerste is natuurlijk Addie vanuit haar lezen we ook het grootste gedeelte van het verhaal. Ik vind haar echt een geweldige personage hoe meer ik lees hoe leuker ik haar vind. Ook heb ik het zo met haar te doen in het boek. Als tweede lezen we ook vanuit Henry, het is fijn om ook gedeeltes vanuit hem te lezen. In het begin is het wat verwarrend maar aan het einde van het verhaal valt alles op zijn plek.

Hoe verder ik in het verhaal kwam hoe leuker het werd. De laatste 200 pagina’s waren wel mijn favoriete gedeelte van het verhaal. Pfff en dan het einde totaal niet wat ik had verwacht, maar het past zo goed.

wp-1618318256353.jpg

Wat is de cover van dit boek mooi! Ik ben echt verliefd op dit boek en de binnenkant ik ook geweldig. Nu moet ik wel zeggen dat ik een eerste druk heb en dat is een limited edition

Het boek voelt zo echt maar dan net met dat snufje fantasie!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 576
– Verschijndatum: februari 2021
– Uitgeverij: Boekerij
– Orginele titel: The Invisible Life of Addie LaRue
– Vertaald door: Merel Leene
– Kaart inbegrepen: nee

Ik raad dit boek zeker aan, maar geef het wel een kans en stop er niet te snel mee. Als je eenmaal in het verhaal zit laat het je niet meer los. Mijn cijfer voor dit boek is een 8.

Liefs Nathalie

Andere recensies van V.E. Schwab:
De kleuren van magie
De kleuren van schaduw
De kleuren van licht


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s