Als Doden Dromen (Mel Hartman)

Heey,

Vorig jaar besloot ik om meer boeken te lezen van Nederlandse of Belgische schrijvers en dat wilde ik dit jaar ook weer voortzetten. Net als vorig jaar wil ik minimaal 8 boeken lezen van Nederlandse of Belgische schrijvers en ik dacht daar ga ik gelijk in het begin van het jaar mee beginnen (ik ben een beetje laat met dit blogbericht.) Ik besloot om een boek op te pakken van Mel Hartman Als doden dromen.

wp-1648633106613
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, kickt op zombieverhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt.
Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden beïnvloeden. Die gaven gebruiken is echter niet zonder gevolgen. Haar duistere kant wil het dan overnemen en het kost haar alle moeite om deze onder controle te houden.
Wanneer ze op een dag per ongeluk een dode tot leven wekt, vertelt die haar verontrustend nieuws. Een groep menselijke psychopaten zijn van plan om haar wereld, Terr, uit te buiten en het aan de allerrijksten als exclusieve vakantiebestemming te verkopen. Op Terr kan en mag namelijk alles, er zijn bijna geen regels, en er leven vreemde, fascinerende wezens.
April weet dat ze haar rustige leventje vaarwel moet zeggen als ze Terr wil helpen redden. En dus gooit ze zich met frisse tegenzin in de strijd.

De reden dat ik dit boek opgepakt heb is door de prachtige cover. De cover is zo magisch het zorgt ervoor dat je de flaptekst gaat lezen. Na het lezen van de flaptekst was ik om het is een YA fantasie en dat was net waar ik zin in had.

wp-1652364778841

Ik zit vrij snel in het verhaal omdat het verhaal eigenlijk wel meteen begint. We leren April vrij snel kennen en door de flaptekst weten we al een beetje hoe ze is. Maar wat ik fijn vind aan dit boek is dat het verhaal ook vrij snel begint. Gelijk in het begin van het verhaal wekt ze per ongeluk een dode tot leven hierdoor begint het verhaal meteen. Ondanks dat het verhaal gelijk begint zit er een goede opbouw in het verhaal. En we krijgen ook steeds meer informatie over Terr. Wat lijkt mij dat een prachtige plek ik hoop dat ik er zelf ook snel mag komen.

Het verhaal was zoals gezegd leuk maar ik miste wel wat. Ik had graag wat meer willen weten over April’s vrienden, haar moeder of vader hopelijk lezen we daar later meer over in het volgende deel.

Het verhaal eindigt niet met een cliffhanger maar wel op zo’n manier dat je weet er gaat nog wat gebeuren. Hierdoor ben ik benieuwd naar het tweede deel het heeft mij zeker nieuwsgierig gemaakt.

Ik heb dit boek beluisterd in de app van de bibliotheek. Het verhaal wordt voorgelezen voor Relinde de Graaff.

Wat een magische verhaal!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 300
– Verschijndatum: juni 2020
– Uitgeverij: Hamley books

Ik vond dit een fijn luisterboek en ik ga zoals gezegd zeker het tweede deel lezen. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.

Liefs Nathalie

Een gedachte over “Als Doden Dromen (Mel Hartman)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s