Mijn hart van ijs (Jen Minkman)

Heey,

Op boekstagram heb ik Mijn hart van ijs regelmatig voorbij zien komen. De cover van dit boek is prachtig, het zorgt er echt voor dat je het boek wilt oppakken en doorbladeren. Toen ik opzoek was naar een nieuw luisterboek en deze in de app van de bibliotheek zag was ik verkocht.

wp-1651580343021
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda’s broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden in de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.
Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is… en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

We volgen in dit verhaal Magda een meisje van zeventien. Magda is een lief en zorgzaam meisje en haar familie betekend veel voor haar. Daarom moet en zal ze haar broertje redden. Het verhaal word langzaam opgebouwd waardoor je een goed beeld krijgt van Magda. Dit is fijn al had ik soms wel het idee dat het iets vlotter kon verlopen in het begin van het verhaal. Maar na een bladzijde of 150 zat ik helemaal in het verhaal.

wp-1653318482311

Het is een leuk verhaal al had ik wel vrij snel bepaalde dingen door in het boek. Dit gebeurd mij niet vaak. Ik vind het leuk dat er een beetje mythologie verwerkt zit in dit boek.

Ik zei het net al maar de cover van dit boek is prachtig. Maar dat is niet het enige wat mooi is aan dit boek bij elk nieuw hoofdstuk staat er een afbeelding die met het verhaal te maken heeft. Het geeft het boek net dat beetje meer. De lettertype in het boek is ook erg fijn.

Ik heb dit boek beluisterd via de app van de bibliotheek. Het boek word voorgelezen door Keja Klaasje Kwestro. Het boek duurt negen uur op normale snelheid.

Wat een heerlijk sprookjesachtig verhaal!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 392
– Verschijndatum: oktober 2020
– Uitgeverij: Hamley books
– Kaarten inbegrepen: nee

Ik heb echt genoten van dit boek het luistert heerlijk weg. Mijn cijfer voor het verhaal is een 7.

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s