Huis van Lucht & Adem (Sarah J. Maas)

Heey,

Dit tweede deel in de Crescent City serie is in één woord GEWELDIG!!! Wat hou ik toch van de boeken van Sarah J. Maas. Het is een dik boek, over de 900 pagina’s maar ik vind het elke pagina waard.

IMG_20220421_115750
Instagram

Waar gaat het verhaal over?:

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken. Ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker, ze moeten erachter komen wat de toekomst hun zal brengen.
De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid?

Om terug te zijn bij deze personages en deze wereld voelt een beetje als thuiskomen. Het is fijn dat je bijna alle personages al kent waardoor je meteen goed in het verhaal zit. Zo duurde het bij het eerste deel mij wel 150 pagina’s voor ik erin zat omdat er zoveel informatie gegeven werd. Nu zat ik er bijna meteen in.

Sarah J. Maas kan echt geweldige werelden creëren dit maakt het boek zo goed en natuurlijk de personages. Ik heb zoveel favoriete personages in het boek dat ik beter op kan noemen wie ik minder vind. (^_^) Maar ik moet zeggen dat ik wel een echte Ithan Holstrom fan ben. Ik hoop echt in het volgende deel nog meer van hem te lezen!

In het begin van deze recensie benoemde ik het al even dat dit boek meer dan 900 pagina’s heeft. Ik vind het echt elke pagina waard maar dat komt vooral omdat ik zo dol ben op de personages en ik het niet erg vind als het wat langer duurt. Maar ik heb ook gehoord dat mensen zeggen het had wel 200 pagina’s korter gekund. Nou voor mij niet, ik kan geen genoeg krijgen van deze geweldige personages.

wp-1656429665460

De cover van het boek past goed bij het eerste deel van de serie. Maar net als bij Huis van Aarde en Bloed vind ik de covers van Amerika mooier. Gelukkig staan deze twee delen wel heel mooi bij elkaar.

Natuurlijk ga ik niks zeggen over het einde maar het was echt shocking. Ik kan niet geloven dat het zo is afgelopen. En hoe lang moeten we nu wel niet wachten op het vervolg. Ik zat echt in een lees dip na dit boek.

Wat een einde van dit tweede deel, zo onverwacht maar echt geweldig!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 992
– Verschijndatum: februari 2022
– Uitgeverij: Boekerij
– Orginele titel: House of Sky and Breath
– Vertaald door: Valerie Janssen
– Kaart inbegrepen: ja

Als je de eerste druk hebt krijg je er een mooie boekenlegger bij en drie short story’s. Dit maakt het boek nog leuker dan het al is. Als je een volgende druk koopt zit er geen boekenlegger in maar wel één short story.

Dit is echt mijn favoriete boek van dit jaar tot nu toe. Mijn cijfer is een 9. Love dit boek. Als jij van fantasie boeken houdt moet je deze serie echt gaan lezen.

Liefs Nathalie

Andere recensies van Sarah J. Maas:
Huis van Aarde & Bloed
Hof van Doorns en Rozen
Hof van Mist en Woede
Hof van Vleugels en Verwoesting
Hof van ijs en sterren
Hof van Zilveren Vlammen

Advertentie

2 gedachtes over “Huis van Lucht & Adem (Sarah J. Maas)

  1. klinkt goed, maar ik probeer eigenlijk om niet te beginnen aan series die nog niet compleet zijn, daar ben ik te ongeduldig voor :’) Heb je de Glazen Troon serie al gelezen? Dat vond ik ook een aanrader!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s