Wachten op Woensdag (Nicci French)

Heey,

Wat heb ik weer genoten van dit derde deel. Het duurt elke keer even voor ik het volgende deel van deze serie oppak, maar op het moment dat ik begin zit ik er weer helemaal in. Ik luister deze boeken vrij snel uit. Ik vind Wachten op Woensdag van Nicci French een goed deel in de Frieda Klein serie.

wp-1658234995513
Instagram

Waar gaat het verhaal over?:

Als het tienermeisje Dora Lennox op woensdagmiddag uit school komt treft ze de voordeur van het huis open aan. Hoewel de auto op de oprit staat, is het stil in huis. Dan doet Dora een verschrikkelijke ontdekking: haar moeder Ruth ligt op de grond, vermoord. Maar wie zou een doodgewone huisvrouw willen vermoorden? En waarom? Inspecteur Karlsson krijgt de zaak toegewezen. Wanneer tijdens het politieonderzoek aan het licht komt dat Ruth Lennox een geheim leven leidde, is haar gezin geschokt. Om het onderzoek te kunnen voortzetten schakelt Karlsson Frieda s hulp in, die hij nu meer nodig heeft dan ooit tevoren. Maar Frieda heeft zo haar eigen problemen. Ze heeft veel moeite om de mislukte aanslag op haar leven te verwerken. En als ze dan ook nog door een van haar patiënten op het spoor van een seriemoordenaar wordt gezet, raakt Frieda steeds dieper verstrikt in een gevaarlijk web. Of is het slechts haar eigen verbeelding die met haar aan de haal gaat? Zal het Frieda lukken het duistere geheim op te lossen voordat ze er zelf door wordt verzwolgen?

Het boek begint gelijk met een nieuwe zaak voor Karlsson, een moordzaak. Hierdoor is Karlsson vrij snel in beeld. Ik vind hem een leuk personage in deze serie maar ik zou hem graag beter willen leren kennen. In dit verhaal volgen we het politieonderzoek over Ruth Lennox. Maar tegelijkertijd volgen we ook Frieda. De verhalen verwikkelen zich soms in elkaar en dan gaan ze weer uit elkaar. Wat ik zo leuk vind aan dit deel is dat we Frieda eindelijk wat beter leren kennen. Na de eerste twee delen zit Frieda niet goed in haar vel en dat is nog licht uitgedrukt. Het is ook niet gek dat dit gebeurd na alles wat ze heeft meegemaakt. Maar ik vind dat het goed geschreven word in het boek, plus het is ook belangrijk dat hier aandacht aan geschonken word.

Net als in de eerste twee delen volgen we verschillende personages. De één volgen we meer dan de ander. Ik vind het knap hoe Nicci French alle verschillende perspectieven in het verhaal verwerkt. De verdeling hierin is echt perfect.

Het boek blijft spannend tot het eind!

Net zoals bij de eerste twee delen moet ik zeggen dat ik de cover niet mooi vind. Wel zit net als in alle andere delen een kaart in dit boek.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 492
– Verschijndatum: mei 2013
– Uitgeverij: Anthos
– Orginele titel: Waiting for Wednesday
– Vertaald door: Irving Pardoen & Caecile de Hoog
– Kaart inbegrepen: ja

Mijn cijfer voor dit boek is een 7.5. Ik ben benieuwd naar het volgende deel.

Liefs Nathalie

Meer recensies van Nicci French:
Blauwe Maandag
Dinsdag is voorbij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s