De Bronzen Stad (S.A. Chakraborty)

Heey,

De Bronzen Stad of ook wel The City of Brass in het Engels. Voor het uit kwam in het Nederlands hoorde ik er al veel over op booktube. Toen dacht ik al dit lijkt mij een geweldig verhaal. Wat was ik blij dat hij vertaald werd naar het Nederlands, zo kon ik eindelijk De Bronzen Stad lezen.

wp-1664290011610
Instagram

Wat staat er opde flaptekst?:

Tussen de marktkramen van het achttiende-eeuwse Caïro zingen nog altijd de oude verhalen rond. Verhalen over djinns en geesten. Over steden verborgen in het kolkende zand van de woestijn, vol betoveringen, verlangens en schatten die je stoutste dromen overtreffen. Daar, waar de magie door elke straat stroomt en als stof in de lucht hangt, wacht Daêvabad: de legendarische bronzen stad. Achter haar hoge muren en zes djinnpoorten ligt een plek vol intrige en betovering waar oude vetes verre schaduwen werpen en de machtsstrijd genadeloos is.
Nahri heeft nooit in magie geloofd. Dromen over schatten en verborgen steden is leuk, maar als je de kost verdient met het oplichten van Ottomaanse edelen, heb je wel iets anders aan je hoofd. Tot Nahri tijdens een van haar zwendelpraktijken per ongeluk een mysterieuze djinnkrijger aan haar zijde roept, en ze beseft dat de magische wereld die ze voor onzin hield maar al te echt is. Sterker nog: zijzelf maakt er onherroepelijk deel van uit. Want Nahri heeft nooit geweten waar ze vandaan komt, of hoe het kan dat ze vreemde talen kan verstaan die niemand haar ooit heeft geleerd. Ze hoopt dat de krijger haar de antwoorden kan geven die ze haar hele leven heeft gezocht. Maar iedereen weet dat een wens doen bij een djinn fatale gevolgen kan hebben.

We lezen vanuit de perspectieven van Nahri en Ali. Het is fijn om vanuit twee perspectieven te lezen. Voor Nahri is alles nieuw net als voor ons. In de hoofdstukken over haar leren we veel over Daêvabad. Nahri is een overlever ze moet er alles aan doen om geld te verdienen waaronder ook minder leuk werk. Nahri komt over als een sterk persoon maar daaronder schuilt zoveel meer. De hoofdstukken met Nahri waren mijn favoriet :). Ali is een prins dus de hoofdstukken met hem kunnen in het begin een beetje verwarrend zijn omdat je nog niet alles weet hoe alles werkt in Daêvabad, maar dat komt snel genoeg. Het leuke van de hoofdstukken van Ali is dat we meteen al dingen leren over de stad en andere belangrijke inwoners. Je leert al veel belangrijke dingen.

wp-1664290134252

Dit verhaal is spannend, avontuurlijk en vol magie. Echt een boek voor mij. Dit boek staat nu ook zeker in mijn top drie boeken van dit jaar! Tot nu toe natuurlijk het jaar is nog niet om. De schrijfstijl van S.A. Chakraborty is erg prettig en leest vlot weg.

Als je een eerste druk hebt krijg je een limited edition en die is zo mooi. Die sprayed edges zijn prachtig en die boekcover! Plus er staat een prachtige quote op namelijk “De beste verhalen bevatten altijd een kern van waarheid.”

Voor de echte fantasie liefhebbers is dit een mega aanrader!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 608
– Uitgeverij: Boekerij
– Orginele titel: The City of Brass
– Vertaald door: De Vertaalzusjes
– Kaart inbegrepen: ja

Wat een geweldig avontuur waar ik heel de tijd op het puntje van mijn stoel voor zat. Ik kan niet wachten op het vervolg. Mijn cijfer voor dit boek is een 8.7.

Liefs Nathalie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s