Donderdagskinderen (Nicci French)

Heey,

Wat ben ik blij dat ik vorig jaar ben begonnen met deze serie. Donderdagskinderen is alweer het vierde deel in de Frieda Klein serie. Dit deel vond ik echt geweldig en was weer spannend tot het einde. 

wp-1666096719380
Instagram

Wat staat er op de flaptekst?

Wanneer een oud schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda haar te helpen. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader.

Laat ik maar meteen gaan vertellen waarom ik dit deel zo goed vond. In de eerste drie delen van de Frieda Klein serie leren we Frieda steeds een klein beetje beter kennen. Maar in dit deel leren we zoveel meer over Frieda. We leren meer over haar verleden en ontmoeten mensen uit haar jeugd. Dit zorgt ervoor dat ik een beter beeld krijg van Frieda. 

Wat ik jammer vond in dit deel was dat we een stuk minder lazen over Karlsson. In de vorige delen was er altijd voor een politieonderzoek waardoor we veel meer lazen over hem. In dit deel is dat niet zo dus dat miste ik wel. 

Deze serie heeft geweldige personages die ook weer in dit deel terug komen. Net als in elk ander deel leren we ook weer nieuwe kennen. Mijn favoriet blijft toch echt wel Jozef, hij is zo lief en grappig. 

Het verhaal blijft weer spannend tot het einde!

Ik blijf het elk deel maar zeggen, maar de covers van deze serie vind ik zelf niet zo mooi. Ze zijn soms zelfs een beetje griezelig. 

Ik heb ook dit deel beluisterd en het verhaal word voorgelezen door Julika Marijn, ze heeft een fijne stem om naar te luisteren. Het verhaal duurt 8 uur, 12 minuten en 45 seconden

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 384
– Verschijndatum: 2014
– Uitgeverij: Anthos
– Originele titel: Thursday’s Children
– Vertaald door: Caecile de Hoog & Irving Pardoen
– Kaarten inbegrepen: ja 

Na dit geweldige deel kijk ik erg uit naar het volgende deel mijn cijfer is dan ook voor dit boek een 7,8.

Liefs Nathalie

Andere recensies van Nicci French:
Blauwe maandag
Dinsdag is voorbij
Wachten op woensdag 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s