Revalidatie update #2

Hooi,

Een dikke maand geleden ben ik begonnen met de revalidatie en een maandje geleden schreef ik revalidatie update 1. In het eerste maandje van de revalidatie is er veel gebeurd. Dus ik vond het tijd om revalidatie update 2 te gaan schrijven.

Fysio:
In de vorige update vertelde ik over alle intakes, zo ook die van de fysiotherapeut. De week na de intake ging ik een looptest doen, ik moest zes minuten rondjes lopen. (Gewoon op een doorloop tempo.) Daarna ging ze nog kijken na mijn evenwicht en hoeveel kracht ik nog had. Ik had op dat moment weinig kracht maar mijn evenwicht was nog wel goed. Ik kreeg een aantal oefening mee naar huis omdat ik last had van mijn heupen, waarschijnlijk omdat ik in mijn heupen totaal geen spierkracht heb zitten. Nu ik de oefeningen een aantal weken heb gedaan merk ik wel dat het beter gaat. Soms word ik wakker en heb ik nog wat last bij mijn heupen maar ook vaak niet. (In het begin had ik er bijna elke dag last van, dus dat lijkt me te verbeteren!) Nu had ik alle testjes gehad en zou ik de volgende keer echt kunnen beginnen met revalideren bij de fysio.

Nu ben ik al een aantal weken bezig met de fysiotherapeut en ik vind het erg leuk. Twee keer in de week heb ik een half uurtje fysio, ik ga op de loopband, crosstrainer, roeien, gewichtjes, buik en rug spieroefeningen en op een apparaat waarbij je met je voeten een soort blok weg moet duwen. (Ik weet de naam hiervan niet, Oeps.) Zoals ik al zei vind ik dit super leuk om te doen, ik heb nu echt het idee dat ik weer wat aan het opbouwen ben en dat geeft een goed gevoel. Altijd als ik klaar ben van de fysio en ik kom thuis dan voel ik me erg slap en is al mijn kracht weg, zo voelt het tenminste. Dan ben ik de rest van de dag erg moe en de volgende ochtend kan ik moeilijk uit bed komen maar daarna gaat het weer beter. Maar dit hoort er natuurlijk allemaal bij.

Ergo:
Twee weken geleden ben ik voor het eerst naar de ergotherapeut geweest. De ergotherapeut gaat mij helpen met allerdaagse dingen die mij niet meer lukken. De eerste keer begon natuurlijk weer met een intake, ik wist dat ik weer een intake moest dus ik had niet zo’n zin om heen te gaan. Maar de intake viel heel erg mee het voelde niet echt als een intake zoals ik ze normaal heb, het leek meer op een gewoon gesprek. We gaan eerst werken aan mijn voeten en energieverdeling was de conclusie na de intake. De ergotherapeut had wel een ideetje maar dat zou ze de volgende keer gaan vertellen. Vorige week moest ik weer heen en ik was erg nieuwsgierig wat ze van plan was. Het is lastig uit te leggen maar ik ga het proberen! Ik heb onder andere beschadigde zenuwen waardoor ik het gevoel heb dat mijn voeten wat overgevoelig zijn en dat heb ik ook aangegeven bij de ergotherapeut en daar had zij dus een ideetje mee. Soms kun je ervoor zorgen dat je voeten als ze overgevoelig zijn ergens aan wennen vertelde ze, je gaat in een bak met je voeten met iets erin wat net een beetje irriteert dit doe je vier keer per dag tien minuten. Als je het gevoel heb dat je daar goed tegen kan ga je weer in de bak maar dan met iets anders wat dan net een beetje erger irriteert en zo zouden je voeten sterker kunnen worden. Dit wou ik zeker proberen maar ze zei er wel meteen bij dat het ook niet kan werken. (Toch wil ik het proberen want alles wat zou kunnen helpen wil ik met beiden handen aangrijpen!) Dus ik moest in allemaal verschillende bakken met mijn voeten zoals: Rijst, knikkers, watten, macaroni, strijkkralen en nog veel meer. Uiteindelijk hebben we nu een lijst gemaakt met waar ik tegen kan en waar ik niet tegen kan, en van de lijst waar ik niet tegen kan hebben we weer een lijst gemaakt met wat het ergste is en wat het minst. Nu ben ik begonnen met gebroken rijst, ik doe het nu al een aantal dagen. Het kost best veel tijd maar ik hoop dat het gaat helpen in de volgende update horen jullie hier misschien al meer over!

Wou, ik heb meer getypt dan ik dacht. Ik hoop dat jullie het weer leuk en interessant vond om deze tweede update te lezen!

hartje

Liefs Nathalie

11 gedachtes over “Revalidatie update #2

  1. Ik vond het zeker interessant om weer eens wat te lezen over je revalidatie . Je bent goed bezig 🙂 .
    Ben benieuwd hoe het met je voeten gaat aflopen 😉 . Hoop iig op een goed resultaat 🙂 . Alvast een heel fijn weekend , liefs en knuf .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s