Royals (Rachel Hawkins)

Heey,

Nadat ik de afgelopen tijd vooral fantasieboeken heb gelezen vond ik het wel eens tijd om een contemporary boek te lezen. Dit heb ik wel vaker als ik een aantal fantasieboeken heb gelezen dan heb ik even behoefte heb aan wat anders. Omdat ik via Booktube veel over dit boek hoorde besloot ik Royals van Rachel Hawkins te lezen.

Op Booktube hadden veel Amerikanen het over dit boek. Dat kwam omdat ze in America het boek opnieuw uitgegeven hebben met een nieuwe cover en titel maar natuurlijk wel hetzelfde verhaal waardoor het niet ineens veel meer word gelezen en dus ook verkocht!!!

Bron

Zie die cover, zo mooi ik wilde dat ze die ook in het Nederlands hadden. Echt een Kawaii cover (^-^). Maar oké wij hebben die cover niet maar wel deze:

Waar gaat het boek Royals over? dit staat op de achterkant van het boek:

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij de supermarkt, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar toch moet ze samen met haar zus de zomer doorbrengen aan het Schotse hof. Daar ontmoet ze Alex’ broertje Sebastian, die overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy daarin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te gedragen, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt…

Het boek leest makkelijk weg maar ondanks dat zat ik er de eerste helft van het boek niet zo goed in. Het was niet dat ik het niet leuk vond en als ik het boek las vond ik het geweldig maar ik pakte het boek niet zo snel op, terwijl als ik het aan lezen was ik zo een aantal hoofdstukken achter elkaar las. Ik denk dat dit ook wel een beetje kwam omdat ik niet echt een doel zag in dit boek. Normaal als ik fantasie lees dan komt er vrij snel een doel voor de personages in het boek en dat duurde hier wat langer. Toen ik over de helft van het boek was vloog ik er doorheen. Ik heb vaak hardop moeten lachen en er zijn zoveel schattige momenten in het boek. Het is een heerlijk cute en wegdromend boek om te lezen. 

Het boek word verteld uit een Ik-perspectief namelijk dat van Daisy. De personages in het boek zijn leuk en verschillen ook van elkaar. Je leert iedereen steeds beter kennen. Rachel heeft ook een ander boek geschreven namelijk Her Royal Highness. Dit gaat niet over Daisy maar Millie (die kennen we niet uit dit boek). Het is een losstaand boek dus je hoeft ze niet op één volgend te lezen maar er komen wel personages van dit boek in naar voren zoals prinses Flora waar we nu nog maar weinig van hebben gezien. In het Engels is dit boek al een tijdje uit maar hij verschijnt 28 juni 2019 in het Nederlands. Op dit moment heb ik nog niet de behoefte om dat boek meteen te gaan lezen maar misschien in de toekomst wel!

Ik denk dat dit een geweldig boek is voor tieners. Ondanks dat ik geen tiener meer ben (maar een twintiger) vond ik het een leuk boek om te lezen, even wat anders. (je kunt boeken natuurlijk op alle leeftijden lezen er zit niet een grens aan, vind ik!)

Wat feitjes: 
-Aantal pagina’s: 272
-Verschijndatum: juli 2018
-Uitgever: van Goor (Best of YA)
-Vertaald door: Karin Breuker

Ondanks dat ik er eerst niet helemaal in zat heb ik wel genoten van dit boek. Zoals ik al eerder zei heb ik regelmatig hardop zitten lachen zelfs in een overvolle trein, en dat is soms best beschamend. Maar dat laat wel zien dat het een boek is waar je om kan lachen. Mijn cijfer voor dit boek is een 6.8. Lees jij graag contemporary?
Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s