Verdermeer (Tahereh Mafi)

Heey,

In 2018 heb ik de eerste trilogie gelezen van de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi en die vond ik leuk. Dus het leek mij leuk om nog wat van haar te lezen. Vergeleken met de Touching Juliette serie is Verdermeer geschreven voor wat jongere kinderen van ongeveer een jaar of tien. Natuurlijk kun je het boek ook lezen als je wat ouder ben zoals ik!!! ^-^

Verdermeer is een fantasierijk verhaal waar het kleur van afspringt. Niet alleen van de cover van het boek maar ook gewoon het verhaal is heel kleurrijk. Hier gaat het verhaal over:

Het is drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem te vinden, maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader van ze houdt van avontuur en nu gaat ze het één beleven om de ander te vinden. Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms recht(s) is maar soms ook heel erg krom. Haar enige gezelschap is de leugenachtige pestkop Olivier, maar of Alice iets aan hem heeft in het land waar toch al niets is wat het lijkt, is de vraag. Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven – maar het is vooral haart hart dat ze moet leren vertrouwen.

Het is al een tijd geleden dat ik een boek las wat geen Young Adult is of voor volwassen dus ik moest er wel even inkomen. De schrijfstijl van het boek is dat het verteld word door een verteller, zo word het boek overgebracht. Wel lees je soms wat Alice of Oliver denkt en dat is ook wel fijn, zo weet je ook wat er in de personages omgaat.

Ik leefde erg met Alice mee in het boek en ik moedigde haar echt aan tijdens haar avontuur. Als ik dit boek gelezen had toen ik een jaar of tien was denk ik dat dit één van mijn favoriete boeken zou zijn geweest. Ondanks dat ik nu een stuk ouder ben heb ik wel van het verhaal genoten. Ik zou het niet snel weer gaan lezen maar heb geen spijt dat ik het gelezen heb.

Wat feitjes: 
-Aantal pagina’s: 372
-Verschijndatum: september 2016
-Uitgever: Blossom Books
-Vertaald door: Merel Leene
-Kaarten inbegrepen: nee

Mijn cijfer voor dit boek is een 7. Lees jij nog wel eens een kinderboek???

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s