Day Dreamer (Luna van Roosen)

Heey,

Eind december heb ik Day Dreamer van Luna van Roosen gelezen. Ik was in de bibliotheek om mijn gereserveerde boeken op te halen en zag het boek staan en ik moest het gewoon meenemen. Kijk naar die cover, die is toch gewoon te betoverend!!! Ik heb het boek regelmatig voorbij zien komen op instagram, dus op het moment dat ik Day Dreamer zag staan in de bibliotheek was ik te nieuwsgierig om het te laten liggen.

Instagram

Waar gaat Day Dreamer over?: (flaptekst)

Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond niet in theebladeren, of in één van de boeken in de bibliotheek.
Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid.
Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.
Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Ondanks dat ik het boek regelmatig voorbij heb zien komen op instagram en de cover toen ook al geweldig mooi vond wist ik eigenlijk niks over het verhaal. Ik heb ook expres de flaptekst niet gelezen om er helemaal blind in te gaan. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan want ik ben totaal verrast!!!

Het verhaal is vanuit Lora geschreven. Lora is een normaal meisje dat niet op de voorgrond staat. Lora haar ouders zijn gescheiden en haar moeder woont nu samen met haar vriend. Lora heeft besloten om bij haar moeder te gaan wonen en nu heeft ze er ook een stiefzus bij namelijk Amaryllis. Amaryllis is heel anders dan Lora, staat wel op de voorgrond en is veel bezig met haar uiterlijk en jongens. Je snapt het wel dat het niet zo klikt tussen Lora en Amaryllis. Andere belangrijke personages in het boek zijn Henry de Jack Russel, Bobbie, Charlotte, Alice, Margriet en Hubrecht.

Het verhaal is geweldig sprookjesachtig maar één ding wat ik minder vond in het verhaal is dat Lora dingen gemakkelijk los laat. Ik bedoel Lora komt aan in een kasteel dat ze niet kent en is erg bezig met haar moeder die bezorgt zou zijn omdat ze niet is teruggekomen. Haar mobiel heeft geen bereik dus besluit ze de volgende dag aan Margriet te vragen of ze met een telefoon kan bellen maar die volgende dag vergeet ze het gewoon en haar mobiel is verdwenen. Ik vind dit erg jammer omdat het hierdoor onrealistisch aanvoelt.

Het punt van hierboven is iets wat ik minder vond maar verder ben ik dol op dit boek het is zo sprookjesachtig magisch. Ik ben echt dol op sprookjes en dit boek laat mij zien hoe dol ik erop ben. Luna’s schrijfstijl is geweldig het leest zo fijn weg, het is echt uniek. Dit is het debuut van Luna en ik vind dat ze echt een geweldig eerste boek heeft neergezet. Ook staan er illustraties in het verhaal die Luna zelf heeft getekend. De illustraties maken het boek unieker dan de meeste andere boeken.

In het verhaal zit een mysterie wat Lora blijft bezighouden maar mij als lezer zeker ook. Luna heeft het slim aangepakt, aan het einde van het boek kom je meer te weten over het mysterie maar tegelijkertijd weet je eigenlijk niks. Het maakt mij als lezer zo nieuwsgierig dat ik het tweede deel Night Thinker eindelijk meteen zou willen oppakken. Jammer genoeg kan het niet omdat ik het boek eerst moet lenen van de bibliotheek. Maar mijn complimenten naar Luna, want als een lezer zo graag het volgende boek wil lezen heb je goed werk verricht als schrijfster.

Day Dreamer is echt een sprookjesachtig magisch verhaal!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 265
– Verschijndatum: augustus 2019
– Uitgeverij: Hamley Books
– Kaarten inbegrepen: nee

Voor ik mijn boekenrecensie afsluit wil ik zeggen dat de lettergrote in het boek erg fijn vond. Het leest geweldig weg, niet te groot maar ook niet te klein. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.5 en ik weet zeker dat ik snel het vervolg ga lezen (^-^).

Liefs Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s