De Boekbinder (Bridget Collins)

Heey,

Ik heb nog geen idee hoe ik deze recensie wil beginnen. Dit verhaal heeft mij weggeblazen! Bijna letterlijk. De Boekbinder van Bridget Collins is echt uniek verhaal.

wp-1616688916177.jpg
Instagram

Waar gaat het boek over? (flaptekst:)

Emmett, een boerenzoon, gaat in de leer bij een boekbindster. Hij heeft de aangeboren gave om herinneringen van mensen te wissen en ze in een uniek boek vast te leggen. Geheimen worden op die manier veilig en voorgoed opgeborgen. Op een dag doet Emmett een verbijsterende ontdekking. In een kluis onder de werkplaats van zijn mentor vindt hij een boek met zijn eigen naam erop.

Ik zocht een nieuw luisterboek in de app van de bibliotheek en kwam De Boekbinder tegen. Af en toe zie ik wel eens iets voorbij komen over dit boek op bookstagram. Maar ik had totaal iets anders verwacht, maar het verhaal pakt erg positief uit! Wat het is met dit boek je denkt dat je weet waar het verhaal heen gaat en ineens veranderd het hele verhaal op dat moment denk je weer te weten in wat voor richting het verhaal gaat maar ik had het totaal mis (plottwisten.) Want op het moment dat ik denk oehhhh nu gaat dit gebeuren is er ineens een switch van personage. Dit verhaal zit goed in elkaar en is onvoorspelbaar. Ik moet zeggen dat op het moment dat de personage switch kwam ik het eerst wel even vervelend vond omdat ik helemaal gewend was aan Emmett. Maar dat is even ik zat al snel weer in het verhaal.

wp-1616680155510.jpg

We beginnen het verhaal met het volgen van Emmett. Hij is een boerenzoon maar gaat in de leer bij een boekbinder. Tijdens heel het verhaal was ik erg nieuwsgierig naar de leeftijd van Emmett maar dit zullen we nooit weten. Of ik heb niet goed geluisterd dat zou ook kunnen. Emmett is een geweldig personage om te volgen. Hij denkt altijd aan de boerderij, werkt hard en zijn familie is erg belangrijk. Lucian is onze andere belangrijke personage. Hij is zoon van een rijke vader maar is weggestuurd en moet tijdelijk bij zijn oom wonen. Lucian is bang en vind zichzelf niet sterk maar hij denkt altijd wel aan anderen.

Zoals ik net al zei heb ik dit boek beluisterd. Het verhaal word voorgelezen door Nathalie van Gent en dit doet ze goed. Het is een fijn boek om naar te luisteren dus ik kan het zeker aanraden!

De cover van dit boek is net zo magisch als het verhaal. Het is een mysterieuze cover waar je naar blijft kijken.

Dit verhaal blaast je weg!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 464
– Verschijndatum: mei 2019
– Uitgeverij: The House of Books
– Originele titel: The Binding
– Vertaald door: Erica Feberwee
– Kaarten inbegrepen: nee

Dit boek is onvoorspelbaar en dat maakt het verhaal zo goed. Mijn cijfer voor dit boek is daarom een 8. Heeft iemand nog een aanrader voor een geweldig luisterboek?

Liefs Nathalie

Een gedachte over “De Boekbinder (Bridget Collins)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s