Ademloos (Jennifer L. Armentrout)

Heey,

Ademloos is het laatste deel in de serie “De Dark Elements.” Net als alle andere boeken uit deze serie heb ik Ademloos beluisterd via de bibliotheek. Ik ga jullie nu vertellen wat ik van het verhaal vond.

Instagram

Wat staat er op de flaptekst?:

Als half demon half wachter wordt de zeventienjarige Layla verscheurd door twijfel. Voor welke wereld moet ze kiezen? Kiest ze voor de demonenwereld en de sexy Roth of voor de wereld van de wachters en de knappe en beschermende Zayne? Maar voordat ze daar uit is, doemt er een nieuw probleem op een Lilin, de gevaarlijke onder de demonen is ontsnapt en is uit de verwoesting van alles en iedereen in haar omgeving. vooral haar BBF Sam verkeert in groot gevaar…
Heen en weer geslingerd tussen tweewerelden en twee verschillende jongens probeer Layla de juiste keuzes te maken om haar vrienden te redden. Maar soms moet je gewoon je hart volgen en vechten voor alles wat je in je hebt!

Het tweede deel Steenkoud eindigde met een cliffhanger, waardoor ik heel benieuwd was naar dit laatste deel. Het verhaal begint dus meteen goed omdat je verder leest vanaf de cliffhanger, eindelijk kom je meer te weten. Hierdoor begint het verhaal sterk en spannend.

We lezen vanuit het ik perspectief van Layla. Wat ik leuk vind om te zien is dat ze tijdens deze serie zo veranderd en zelfverzekerder wordt. Ook gaat ze eindelijk een belangrijke beslissing nemen, en gelukkig is dat niet aan het einde van het boek waar ik bang voor was maar eerder. Ook lezen we weer over Roth en Zayne. Terwijl Layla op persoonlijk vlak veel ontwikkeld zien we dit eigenlijk niet veel bij Roth en Zayne, wat eigenlijk wel jammer is. Het is leuk om je hoofdpersonage te zien groeien maar je wilt ook belangrijke andere personages zien groeien.

Er zijn een aantal spannende hoofdstukken die mij wat te snel gingen, ik had meer willen lezen daarover. Je kunt echt lezen dat het een YA boek is. Ik lees nog steeds graag YA maar dit boek greep mij niet zo aan. Het verhaal en de serie zijn goed maar het voelt een beetje wat oudere YA. Haha het word allemaal een beetje vaag!

Ik heb het ook al in de andere recensies gezet maar de oude covers trekken mij totaal niet. Gelukkig zijn de nieuwe covers wat beter. Maar ik leen de boeken van de bibliotheek en daar zijn de oude covers, maar ik zou echt niet foto’s willen maken van de cover voor Instagram. Dan maar een foto van de binnenkant.

Doordat het boek sterk begon werden mijn verwachting voor de rest van het verhaal hoger, hierdoor vind ik het einde wat tegenvallen. Het is geen slecht einde maar ik had er meer van verwacht. Het is een beetje een simpel en makkelijk einde, ik had meer actie verwacht.

Als je de genre YA geweldig vind is deze serie een aanrader.

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 382
– Uitgeverij: HarperCollins
– Orginele titel: Every Last Breath
– Vertaald door: Louise Willenborg
– Kaart inbegrepen: nee

Doordat ik het einde wat tegen vond vallen is mijn cijfer een 6. Als je YA een geweldige genre vindt dan is deze serie misschien wel wat voor jou. Voor mij persoonlijk vond ik hem oké, maar ik zal niet snel iemand deze serie aanraden dan zijn er wel leukere YA series, maar dat is mijn mening.

Liefs Nathalie

Eerdere blogrecensies van deze serie:

  1. Witheet
  2. Steenkoud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s