Dinsdag is voorbij (Nicci French)

Heey,

Het heeft even geduurd voor ik het tweede deel in de Frieda Klein serie heb opgepakt. Vorig jaar las ik het eerste deel en daarmee stapte ik ook in de wereld van thrillers. Ik had toen niet verwacht dat ik deze genre leuk zou vinden. Nu in 2022 ben ik begonnen in het tweede deel en ik kan je zeggen dat ook dit deel een aanrader is.

wp-1645533733822
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het lichaam van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Bij het oplossen van de zaak roept inspecteur Karlsson de hulp van Frieda Klein in. Wanneer Frieda meer over het verleden van de man te weten komt, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht.

Dit boek gaat verder waar we gebleven waren in het vorige deel. Alles wat gebeurd is in het eerste deel valt Frieda zwaar. Het houdt haar nog erg bezig. Frieda heeft inspecteur Karlsson al een tijd niet gezien maar uiteindelijk roept Karlsson de hulp weer in van Frieda en zo komen ze toch weer in contact. Een nieuwe zaak houdt hun bezig vooral het mysterie wie is deze man. Ondanks dat het boek zich hier vooral op richt, gebeuren er ook andere dingen die zich in het vorige deel af spelen.

We lezen vanuit verschillende perspectieven, meestal van Frieda maar ook soms vanuit Karlsson of personages waarvan we niet eens weten wie ze zijn. Elke keer als ik denk te weten hoe de zaak in elkaar zit gebeurd er weer iets wat het verhaal totaal veranderd.

In dit deel leren we Frieda ook iets beter kennen. Ik zat nu bijna meteen in het verhaal, Waarschijnlijk komt dit door dat ik de personages al wat ken en de schrijfwijze, maar ik vond dit deel leuker dan het eerste deel.

Het verhaal blijft spannend tot het einde!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 466
– Verschijndatum: mei 2012
– Uitgeverij: Anthos
– Originele titel: Tuesday’s Gone
– Vertaald door: Irving Pardoen
– Kaarten inbegrepen: ja 

Ik ga zeker door met lezen van deze serie. Mijn cijfer voor dit boek is een 7.5.

Liefs Nathalie

Andere recensies van Nicci Fench:
Blauwe Maandag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s