Wondersmid (Jessica Townsend)

Heey,

Het heeft lang geduurd voor ik het vervolg van Nevermoor heb opgepakt. Nevermoor was al een heerlijk boek om te lezen maar Wondersmid is een  geweldig vervolg. Het is heerlijk om terug te zijn bij Morrigan Crow.

wp-1648133107164
Instagram

Waar gaat het verhaal over? (flaptekst)

Morrigan Crow is ontsnapt aan haar dodelijke vloek en is inmiddels toegelaten tot het Wondergenootschap. Eindelijk hoort ze ergens bij! Het Wondergenootschap beloofd haar veiligheid en vriendschap voor het leven. Maar Morrigan krijgt niet waar ze al jaren van gedroomd heeft…
Morrigan is Wondersmid. En omdat Wondersmeden een slechte naam hebben, is iedereen bang voor haar. Bijna al haar nieuwe vriendenkeren zich tegen haar. Tot overmaat van ramp wordt de magische stad Nevermoor opgeschrikt door een reeks mysterieuze verdwijningen. Dan doet Ezra Windbuil, de enige Wondersmid die Morrigan kent en de boosaardigste man die ooit geleefd heeft, haar een aanbod dat ze bijna niet kan weigeren…

Je leest ook dit boek vanuit het perspectief van Morrigan. Morrigan word in het begin van dit boek 12 jaar. Ze heeft zin om te beginnen met school en kan niet wachten om te beginnen met haar nieuwe leven. Morrigan is nog steeds dat lieve meisje dat altijd klaar staat voor haar vrienden en aan anderen denkt.

Wat ik onder andere zo leuk vind aan dit boek is dat Morrigan is toegelaten tot het Wondergenootschap en dat ze in dit deel gaat beginnen met school. Ik weet niet wat het is maar magische scholen hebben altijd iets wat mij trekt. Maar ook is er genoeg te lezen over hotel Decaleon waar Morrigan woont.

wp-1648133107238

De personages in dit boek zijn geweldig. Ik heb net al wat verteld over Morrigan maar er zijn zoveel meer leuke en grappige personages in dit boek. Een aantal favorieten van mij zijn Jupiter Morrigan’s begunstiger die altijd achter haar staat en haar volkomen vertrouwd. Maar ook haar beste vriend Haldorn is geweldig en erg grappig en komt altijd voor haar op.

Ondanks dat dit een jeugdboek is denk ik dat het leuk is voor jong en oud. Ik zelf geniet zo van deze serie! Het boek zit gewoon goed in elkaar. Het is grappig, leuk, spannend, magische, geweldige vriendschappen en is zeker de moeite waard.

Wat een heerlijk magische jeugdboek!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 407
– Verschijndatum: maart 2019
– Uitgeverij: uitgeverij Luitingh-Sijthoff
– Originele titel: Wundersmith – The Calling of Morrigan Crow
– Vertaald door: Sabine Mutsaers
– Kaarten inbegrepen: nee

Ik wil het derde deel snel gaan oppakken om weer terug te duiken in deze magische wereld. Mijn cijfer voor dit boek is een 8.5.

Liefs Nathalie

Andere recensies van Jessica Townsend:
Nevermoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s