Helemaal het Einde (Lisette Jonkman)

Heey,

Het is weer tijd voor een boek van Lisette Jonkman! En ze doet het gewoon weer, wat was dit weer een geweldig boek. Heel anders dan alle andere boeken die ik van haar heb gelezen maar zeker de moeite waard. Als je dit verhaal in stapt, stap je eigenlijk in een emotionele rollercoaster.

wp-1619534663241.jpg
Instagram

Wat staat er op de flaptekst?:

De 28-jarige Roxy reist al tien jaar de wereld rond als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy in en gaat ze terug naar haar geboortedorp op het platteland.
Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.
Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rocht-‘n-roll-leven, het liefst vóór een lang bewaard geheid uitkomt. Maar ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Ik luister mijn luisterboeken altijd via de bibliotheek, Helemaal het einde is tot nu toe het laatste luisterboek dat ik kan luisteren van Lisette. Maar wat heb ik van dit boek genoten. Op het moment dat ik begon met dit boek dacht ik eerst ik weet het niet. Roxy voelt zich alsof ze beter is dan iedereen, want ja zij is een wereldberoemde rockster. Hierdoor pakte het verhaal mij niet meteen. Maar al snel genoeg begon het verhaal te veranderen want haar beste vriendin overlijdt ineens, vanuit het niets. Dan stort haar hele wereld in. Vanaf dat moment pakte het verhaal mij volledig. Er gebeurd zoveel en er komen veel emoties bij kijken.

Tien jaar lang is ze niet thuis geweest, geen contact met iedereen van vroeger. Waarom is dit? Het houdt mij zo bezig tijdens het verhaal, je krijgt steeds meer informatie maar alles wordt gegeven in kleine stukjes. Hierdoor ben ik tijdens het hele boek zo nieuwsgierig.

wp-1620048485604.jpg

De personages in dit boek zijn geweldig. Roxy de hoofdpersonage zie je zo veranderen in het boek. Roxy komt zelfverzekerd over maar is ze wel zo zelfverzekerd? Naast Roxy zijn er ook andere belangrijke personages zoals Arno haar vroegere beste vriend en buurjongen, Fieke haar vroegere beste vriendin, Hester haar zus, Betje haar zusje, vader, moeder en nog veel meer. Wat ik zo geweldig vind aan het luisterboek is de stem van de vader. Roxy’s ouders wonen in een dorpje op het platteland en de vader heeft echt zo’n plat accent. Echt geweldig om dit te horen. Hierdoor is Roxy haar vader ook één van mijn favoriete personages.

Zoals ik in het begin van mijn blogrecensie al aangaf is dit een emotioneel boek. Er gebeurd zoveel en op de momenten dat je denkt het gaat nu wat beter gebeurd er weer iets wat je totaal kan raken. Echt knap hoe boek geschreven is!

Het luisterboek word voorgelezen door Ella Bellsz. Wat kan zij goed voorlezen, ik heb er zo van genoten. Vooral al die accenten die ze in het verhaal gooit. Echt heel tof!

Wat een emotionele rollercoaster is dit!!!

Wat feitjes:
– Aantal pagina’s: 466
– Verschijndatum: juni 2017
– Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
– Kaart inbegrepen: nee

Lisette doet het gewoon weer wat een top boek. Het is luchtig en diep maar zeker ook met veel humor. Mijn cijfer voor dit boek is een 8.5.

Liefs Nathalie

Andere recensies van Lisette Jonkman:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s